ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ

Με την απάνθρωπη επίθεσή της στα πλοία του «Free Gaza Movement» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, η κυβέρνηση του Ισραήλ έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής. Διέπραξε ένα νέο διεθνές έγκλημα.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, επέδραμε στρατιωτικά σε διεθνή ύδατα. Χρησιμοποίησε στρατιωτική βία εναντίον άοπλων πολιτών.. Εμποδίζει κάθε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους. Όσα προσχηματικά υποστηρίζει είναι για να καλύψει τη βαρβαρότητα της συμπεριφοράς της.

Και ενώ Έλληνες πολίτες, που μετέχουν στην αποστολή, πέφτουν θύματα της ισραηλινής κυβερνητικής βίας, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει τη ζωή τους. Αγνόησε τα διαβήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε κάνει εδώ και πολλές μέρες. Έκανε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, ενώ η ανθρωπιστική αποστολή βρισκόταν σε εξέλιξη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Υποστηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του '67 και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου. Γι αυτό και στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη μας, φίλοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έμπρακτη συμμετοχή στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που απειλείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους φίλους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην Αθήνα σήμερα στις 7 το απόγευμα μπροστά στην Iσραηλινή πρεσβεία και στις 6 το απόγευμα στην Kαμάρα στη Θεσσαλονίκη.

To Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Προεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε πολίτες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Η κυβέρνηση του Ισραήλ διέπραξε ένα διεθνές έγκλημα. Έκανε πειρατεία σε διεθνή ύδατα. Διέπραξε μελετημένες και προαποφασισμένες δολοφονίες ενάντια σε ανθρώπους που μετέφεραν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, ενάντια στο στόλο της ελευθερίας, των αλληλέγγυων πολιτών.

Εκφράζουμε την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

Η διεθνής κοινότητα όφειλε να είχε παρέμβει εγκαίρως για να διασφαλιστεί η ομαλή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οφείλει τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της διεθνούς δικαιοσύνης

Να τερματιστεί αμέσως ο αποκλεισμός της Γάζας ο οποίος καθημερινά κοστίζει ζωές αμάχων και μικρών παιδιών.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δολοφόνους και τους δολοφονημένους.

Της υπενθυμίζουμε ότι έγινε επίθεση σε πλοίο με ελληνική σημαία.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

• Να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

• Να ακυρώσει αμέσως τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

• Να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς

• Να αντιδράσει με αποφασιστικότητα. Όχι να περιορίζεται σε εκκλήσεις για ενημέρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα συμβάλλει με όλους τους τρόπους στη μέγιστη δυνατή διεθνή κινητοποίηση και έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

To Γραφείο Τύπου

Όλοι και Όλες στην Απεργία την Πέμπτη 20 Μαΐου για να αποσυρθεί το εκτρωματικό κυβερνητικό νομοσχέδιο

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Εργαζόμενοι/ες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αξιώσεις του μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ- ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους αποδόμησης του Δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Η μοναδική της επιδίωξη είναι ο περιορισμός της δαπάνης μέσω της απαλλαγής του κράτους από θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του και ο περιορισμός της δαπάνης αυτής στα σημερινά επίπεδα σε σχέση με το ΑΕΠ.

Το ασφαλιστικό για την κυβέρνηση δεν είναι ένα κοινωνικό ζήτημα αλλά ένα δημοσιονομικό πρόβλημα.

Η κυβέρνηση όπως και για άλλα ζητήματα επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη της πολιτείας στους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Προσπαθεί να αποσείσει την τεράστια ευθύνη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των εκπροσώπων του κεφαλαίου που λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (κρατική διαχείριση, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα), που αποστέρησαν τεράστιους πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα μέσα από την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εργοδότες, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από το ασφαλιστικό σύστημα, την μη καταβολή θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους.

Οι υπαίτιοι της κακοδαιμονίας δεν μπορεί να εμφανίζονται ως εξυγιαντές του συστήματος. Αυτό αποτελεί απύθμενη υποκρισία την οποία εκπέμπει πρώτα απ’ όλους ο κ. Λοβέρδος.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί.

Με το νομοσχέδιο αυτό σφαγιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μειώνονται δραστικά οι συντάξεις και των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων, αυξάνονται δραματικά τα όρια ηλικίας και επιβάλλεται η διαχρονική αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας. Αυξάνεται η δαπάνη του ασφαλισμένου ,υπονομεύεται ο κοινωνικός και διανεμητικός χαρακτήρας και οι αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών αφού ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει τον ατομικό του κουμπαρά.

Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζεται επίσης ο τομέας της υγείας και επιβάλλονται υποχρεωτικές ενοποιήσεις.

Οι ασφαλισμένοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνουν περισσότερα για να παίρνουν όλο και πιο μικρές συντάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και στο ασφαλιστικό. Καλεί τους εργαζομένους, όλο τον λαό, να ξεσηκωθούν και να υπερασπίσουν δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και σήμερα κατεδαφίζονται από την τρόικα κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής ένωσης και ΔΝΤ.

Υπάρχει άλλη λύση, όμως αυτή εντάσσεται σε ένα διαφορετικό σχέδιο απεμπλοκής από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ, προοδευτικής ανάπτυξης και ανόρθωσης της χώρας, ριζοσπαστικής αναδιανομής του εισοδήματος, αύξησης της φορολόγησης του κεφαλαίου, στήριξης της απασχόλησης, ουσιαστικής καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, σταδιακής επιστροφής των λεηλατημένων πόρων, χτυπήματος της αφαίμαξης των οργανισμών υγείας από τις φαρμακευτικές και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Εργαζόμενοι/ες

Η μόνη ελπίδα σήμερα είναι ο καινούριος παίκτης που έχει εμφανιστεί στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό κυρίως μετά τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και οργή απεργιακές συγκεντρώσεις στης 5 του Μάη, οι λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, που είναι το μόνο που πραγματικά φοβούνται οι κυρίαρχες δυνάμεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη και το αποτελεσματικότερο οχυρωματικό έργο που μπορεί να ανακόψει τις αντεργατικές πολιτικές.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ, ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 20/05

Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11 πμ στο πεδίο του Άρεως.

Προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 πμ.

Ανοιχτή συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 14/5 στην Πλατεία Κοτζιά με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο


«Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»


Ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποιεί ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς την

Παρασκευή, 14/5, στην πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά), στις 7 μ.μ.,

με ομιλητές τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν αντιπροσωπείες κομμάτων από την ευρωπαϊκή Αριστερά।

Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Μαίου, στις 7.00 μμ, στην Πλατεία Εθνιικής Αντιστάσεως (Κοτζιά), με κύριους ομλητές τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και το ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, θα παραβρεθούν και θαχαιρετίσουν:

1) Η Μαρίζα Ματίας (Marisa Matias), Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL, από το Πορτογαλικό "Μπλόκο της Αριστεράς" (Bloco de Esquerda)

2) Ο Τζό Χίγκινς (Joe Higgins), Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL, από το Ιρλανδικό "Σοσιαλιστικό Κόμμα" (Socialist Party)

3) Ο Ζαν-Πιέρ Μπράρ (Jean-Pierre Brard), Βουλευτής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), εισηγητής του ΓΚΚ στη συζήτηση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο (3/5/2010) για το "Σχέδιο Βοήθειας" της Κυβέρνησης Σαρκοζί προς την Ελλάδα.

To Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την ουσιαστική ακύρωση του Κοινοβουλίου και της λαϊκής κυριαρχίας, επέφερε σήμερα η Κυβέρνηση με την αιφνίδια και «εν κρυπτώ» ψήφιση μιας απλής τροπολογίας επί του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες με ονομαστική ψηφοφορία και τις γνωστές πολιτικές παρενέργειες.

Με αυτή την τροπολογία αφαιρείται η καθοριστική αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου, να επικυρώνει οποιοδήποτε μνημόνιο, συμφωνία και σύμβαση που θα υπογράφει πλέον ΕΝ ΛΕΥΚΩ ο Υπουργός των Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ενώ, δηλαδή, η κυβέρνηση είχε την υποχρέωση σύμφωνα με το χθεσινό νομοσχέδιο να φέρει προς κύρωση στη Βουλή όλες τις συμφωνίες που θα υπέγραφε ο αρμόδιος Υπουργός, με την τροπολογία αυτή, η αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου περιορίζεται σε απλή συζήτηση και ενημέρωση.

Η πράξη αυτή της κυβέρνησης, που επικαλείται διαρκώς το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ακυρώνει το ρόλο του ελληνικού Κοινοβουλίου και το καθιστά απλό παρατηρητή των αποφάσεων που θα λαμβάνονται πλέον ερήμην των πολιτών και των αντιπροσώπων τους.

To Γραφείο Τύπου

Τα ευρωπαϊκά κινήματα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζόμενων

Η Τετάρτη 5 Μάη δεν θα είναι μόνο ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Έλληνες εργαζόμενους. Ήδη συνδικάτα και κινήματα απ' όλον τον κόσμο καταδικάζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση. Όσο περνάει ο χρόνος και η κρίση του χρέους εξαπλώνεται σε Πορτογαλία και Ισπανία, αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε τονιστεί τόσο από το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα όσο και από προοδευτικούς οικονομολόγους: Η Ελληνική κρίση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κρίσης υπεσυσσώρευσης και της χρεοκοπίας του νεοφιλελεύθερου χρηματιστικού καπιταλισμού. Η διεθνιστική αλληλεγγύης και η συμπαράταξη των εργαζομένων στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Στις 5 Μάη καλούνται συγκεντρώσεις:

• Στη Βιέννη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.

• Στο Μπιλμπάο μπροστά στο Ελληνικό προξενείο

• Στο Λονδίνο μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.

• Στο Παρίσι μπροστά στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.

• Στο Βερολίνο μπροστά στην Καγκελαρία.

• Στη Βουδαπέστη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.

• Στις Βρυξέλλες μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, με πρωτοβουλία διεθνών αλληλέγγυων έχει ανοίξει στο Facebook σελίδα με τίτλο: “Can't pay, Won't pay: Solidarity with the people of Greece” (Δεν μπορώ να πληρώσω, δεν θα πληρώσω: Αλληλεγγύη με τον Ελληνικό λαό). Ήδη στις πρώτες ώρες λειτουργίας της έχει δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης απ' όλον τον κόσμο.

Στις 5 Μάη όλες-οι στους δρόμους. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί σε κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Μεταξύ των άλλων η ανακοίνωση του ΓΚΚ,

Καλεί σε δράσεις αλληλεγγύης στους Έλληνες εργαζόμενους που έχουν γενική απεργία στις 5 Μάη εναντίον των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ Θεωρεί ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα αφορούν όλους. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ αντιπαλέψουμε την στρατηγική της Λισαβόνας , το σύμφωνο σταθερότητας τους κανόνες της ΕΚΤ και τις πολιτικές που επιβάλλουν στους λαούς λιτότητα και οπισθοδρόμηση σε αποκλειστικό όφελος κερδοσκοπικών κύκλων και αναζήτηση του μέγιστου κέρδους



Grèce : Le PCF se mobilise contre le plan d’austérité imposé par l’Union européenne et le FMI

Grèce : le PCF répond positivement aux propositions formulées par ATTAC d’une conférence de presse le 4 mai et d’une initiative publique le 5 mai rassemblant le maximum d’organisations politiques, syndicales et associatives.

Le 5 mai sera une journée de mobilisation et de grève générale en Grèce contre le plan d’austérité draconien imposé par l’Union européenne et par le FMI. Les nouvelles dispositions prévues signifient, en effet, l’application de mesures restrictives socialement accablantes et économiquement dangereuses puisqu’elles conduisent au risque évident et sérieux de récession.

Il faut répondre positivement et vite à la demande de solidarité des mouvements grecs qui organisent cette journée du 5 mai. Nous sommes tous concernés.

A peine sauvés par les États, les banques, les spéculateurs et les divers acteurs des marchés financiers s’en prennent maintenant à eux. Ce n’est pas aux peuples de payer la crise.

Il est plus nécessaire que jamais de combattre la stratégie de Lisbonne, le pacte de stabilité et les règles de la BCE et toutes ces politiques européennes qui convergent dans leur volonté d’imposer aux peuples l’austérité et la régression au seul bénéfice des acteurs spéculatifs à la recherche des profits maximum.

Il est urgent de rassembler et de lutter pour de véritables politiques européennes de coopération budgétaire et fiscale au service d’objectifs sociaux, écologiques et pour le développement de l’emploi ; urgent d’imposer un contrôle strict et des taxations significatives des mouvements financiers ; urgent de mettre à contribution les revenus des acteurs financiers et des grands actionnaires dans le cadre de la création de pôles bancaires publics coopérant à l’échelle européenne ; urgent de transformer profondément la BCE pour qu’elle devienne un outil au service des Etats de l’Union et de leurs peuples.

Pour toutes ces raisons, au moins, nous sommes d’accord avec les propositions formulées par ATTAC d’une conférence de presse le 4 mai et d’une initiative publique le 5 mai rassemblant le maximum d’organisations politiques, syndicales et associatives. Cette action devrait, selon nous être tournée en direction des instances politiques de l’Union Européenne et de ses Etats, responsables des politiques mises en place. Nous participerons à la réunion de préparation envisagée le 3 mai à 20H.

Parti communiste français

Paris, le 30 avril 2010.


Όλοι και Όλες στους δρόμους!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα τα συμφώνησε με τους συνεταίρους της ΔΝΤ και ΕΕ είναι βάρβαρα, ακραία νεοφιλελεύθερα, αντεργατικά και γυρίζουν τους εργαζόμενους της χώρας μας πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η καταδίκη τους στην ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια δεν πρέπει να περάσουν. Οι αγώνες, οι θυσίες και το αίμα γενιών και γενιών της εργατικής τάξης δεν πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Όλοι και όλες στους δρόμους των αγώνων, όλοι και όλες στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ και των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ και στην απεργιακή τους συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Όλοι και όλες στη Γενική Πανελλαδική απεργία στις 5 του Μάη, στις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και στην κλιμάκωση των αγώνων για να μην περάσει ο αντεργατικός Αρμαγεδδών.

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα 5/05 στις 11:00 πμ στο πεδίο του Άρεως.

Προσυγκέντρωση στις 5/05 στις 10:30 πμ στο Μουσείο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών.

Παρουσιάζει ως μονόδρομο τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απαξίωση του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Αυτές οι εγκληματικές επιλογές δεν αφορούν την επόμενη τριετία. Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες. Γιατί αν, τελικώς, δεχτούμε αυτό το δρόμο, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να αποκατασταθούν ακόμα και οι ελάχιστες, αλλά υπαρκτές σήμερα, παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Αυτές οι επιλογές που η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. , σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα.

Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης, με μια ριζικά αντίστροφη αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να καλυφθεί από πόρους που θα προέρχονται από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους χαμηλόμισθους και από τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με φορολογική δικαιοσύνη, με αύξηση της επιβάρυνσης των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών που φοροαπαλλάσονται προκλητικά, με δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

Με στρατηγική διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος χρέους, ώστε να βρεθούν διαδικασίες ρύθμισης του ύψους και των όρων του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με συμμαχίες με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και με τις κοινωνικές δυνάμεις όλης της Ευρώπης που αγωνίζονται για μια Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.

Αυτό το δρόμο καλούμε τον ελληνικό λαό να επιλέξει, μέσα από τη μόνη δημοκρατική διέξοδο για το τόπο: Από τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε μέσα από ένα δημοψήφισμα, ο λαός να επιλέξει ο ίδιος το δρόμο για το μέλλον του.

To Γραφείο Τύπου