Για να ακουστούν δυνατά όσες και όσοι δεν έχουν φωνή!

Στις 4,5 και 6 Ιουλίου 2008 θα πραγματοποιηθεί το 13ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη)

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Για να ακουστούν δυνατά όσοι και όσες δεν έχουν φωνή: Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λέσβιες, οι φυλακισμένοι, οι ψυχικά πάσχοντες, οι επισφαλείς και οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι.

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2008 στο πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη). Μια γιορτή για όσους θέλουν να φωνάξουν ενάντια στη σιωπή που τους επιβάλλεται. Μια διαδήλωση για όσους τους πνίγουν τα σύνορα στο Αιγαίο ή την Ομόνοια, στην οικοδομή ή το άσυλο. Μια μάζωξη όσων δεν θέλουν πια να ζουν χώρια, ο καθένας για τον εαυτό του.

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Θα βρεθούμε στο πάρκο Γουδή για πρώτη φορά. Για να συνεχίσουμε όσα εδώ και καιρό έχουμε αρχίσει, για να αρχίσουμε όσα θα χρειαστεί για καιρό να συνεχιστούν. Για να μιλήσουμε για τη βαρβαρότητα του ρατσισμού, αλλά και για την ελπίδα του αγώνα, για να κουβεντιάσουμε για τα σύνορα και τη Μανωλάδα, για να δοθεί ο λόγος στα παιδιά της δεύτερης γενιάς, σε όλα τα παιδιά που η γενιά τους θεωρείται δεύτερη και παρακατιανή. 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Με τους Soul Rebel από τη Νέα Ορλεάνη να παίζουν το soundtrack της άλλης Αμερικής που επιμένει να δημιουργεί κόντρα στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την καταστροφή. Αλλά και με τους πιο κοντινούς μας Φοίβο Δεληβοριά, Κρίση Στασινοπούλου, Closer, Sigmatropic, Abbie Gale, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Θέμο Σκανδάμη. Και για πρώτη φορά με μεγάλο αφιέρωμα στα συγκροτήματα της δεύτερης γενιάς των μεταναστών.

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Μια γιορτή για όσους δεν έχουν φωνή, αλλά ονειρεύονται νέες γλώσσες και μπορούν ακόμα να ακούσουν τις φωνές των ονείρων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Το site του φεστιβάλ είναι : http://antiracistfestival.gr/

Συμμετοχή της οργάνωσης "Ξεκίνημα" στον ΣΥΡΙΖΑ

"Η Συνδιάσκεψη του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις 7-8 Ιούνη, ολοκλήρωσε μια συζήτηση που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες και αποφάσισε την συμμετοχή της οργάνωσης στο μετωπικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η θέση του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη, και μια ουσιαστική σύσφιγξη σχέσεων, με την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ (Μάρτης) αλλά και σε τοπικές εκδηλώσεις-συνελεύσεις πόλεων ή γειτονιών. (Οι σχέσεις του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με τις περισσότερες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουνε βέβαια πολύ μεγαλύτερο βάθος: στα κοινά μέτωπα πάλης και την κοινή δράση που είχαμε αναπτύξει στο αντι-παγκοσμιοποιητικό, στο αντι-πολεμικό, στο αντιρατσιστικό κίνημα κ.λ.π.) ... Διαβάστε τη συνέχεια

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ ΥΜΗΤΤΟΥ εξω από την πύλη του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Υμηττό έκαναν συμβολική παρέμβαση έξω από την πύλη της ΠΥΡΚΑΛ το Σάββατο 7/6 με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος
Παρέμειναν εκεί για μια περίπου ώρα μοιράζοντας την παρακάτω ανακοίνωση.

Η ΠΥΡΚΑΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τη γειτονιά μας τον Υμηττό σε μια περιβαλλοντική κατάσταση που δεν διαφέρει καθόλου από αυτήν των όμορων δήμων: κυκλοφοριακή συμφόρηση με τους δείχτες συγκέντρωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων να χτυπάνε κόκκινο στη διασταύρωση του Σωφρονά, ηχορύπανση, υποβάθμιση των δημόσιων χώρων (παράνομο πάρκινγκ φορτηγών στην οδό Σμύρνης, πεζοδρόμια γεμάτα σκουπίδια και περιττώματα), απαξίωση των χώρων αναψυχής (Πάρκο Άρη Αλεξάνδρου, πάρκο Πέτρου και Παύλου, διαλυμένες και γεμάτες σκουπίδια παιδικές χαρές), κοπή δέντρων χάριν εισόδων γκαράζ στα νεόδμητα κτίρια, έλλειμμα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στα προγράμματα ανακύκλωσης των απορριμμάτων, εγκατάλειψη των χώρων των νταμαριών είναι μερικά μόνο από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επιβαρύνουν καθημερινά τη ζωή των κατοίκων του Υμηττού.

Τα περίπου 180 στρέμματα (μαζί με τις καταπατημένες εκτάσεις) της ΠΥΡΚΑΛ, ύστερα από την απόφαση μετεγκατάστασής της, έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε Πάρκο Υψηλού Πρασίνου ή διαφορετικά να «αξιοποιηθούν» στο μεγαλύτερο τμήμα τους για οικοδόμηση και άλλες χρήσεις που κατά κύριο λόγο αποσκοπούν στην κερδοσκοπία. Στη σχετική επερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Παπαγιαννάκη για το μέλλον και την αξιοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ, τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και ΠΕΧΩΔΕ με σαφήνεια επικαλούνται το γενικό πολεοδομικό σχέδιο που προβλέπει ότι ύστερα από την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ, στο χώρο προβλέπεται η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών χρήσεων, χρήσεων πρασίνου, δημοτικής αγοράς και κέντρου υγείας. Δηλαδή επιβεβαιώνουν τα πιο ανησυχητικά σενάρια για την «αξιοποίηση» του ακινήτου.

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ως ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού λέμε:

  • Όχι στην οικοπεδοποίηση-ιδιωτικοποίηση των χώρων της ΠΥΡΚΑΛ.
  • Όχι άλλο τσιμέντο, εμπορικά κέντρα, μεγαθήρια «πολιτιστικών» χρήσεων και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
  • Κανένα νέο κτίριο-διατήρηση μόνο των πέτρινων ιστορικών κτιρίων που υπάρχουν στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

  • Διαμόρφωση του συνόλου της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ σε ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Ένα πάρκο δημόσιο, ελεύθερο και προσβάσιμο σε κάθε ηλικία.

Αυτά θα γίνουν πράξη όχι με κινήσεις και διαβουλεύσεις κορυφής αλλά:

  • Με την κινητοποίηση και τον συντονισμό των κατοίκων και φορέων του Υμηττού.

  • Την ανάπτυξη της συνεργασίας με τους κατοίκους και φορείς των γειτονικών Δήμων και σε παναθηναϊκό επίπεδο καθώς είναι εύλογο ότι το Πάρκο της ΠΥΡΚΑΛ θα δώσει ανάσα ζωής σε όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Αθήνας και έναν πνεύμονα οξυγόνου και πρασίνου ίσο με τον Εθνικό Κήπο.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συμβολική παρέμβαση στην Κεντρική Είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ

Ανοιχτό κάλεσμα για συμβολική παρέμβαση στην Κεντρική Είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ στην οδό Ηπείρου, πραγματοποιείται από την Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 11 το πρωί με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Υποστηρίζουμε:
  • Όχι στην οικοπεδοποίηση - ιδιωτικοποίηση των χώρων της ΠΥΡΚΑΛ
  • Όχι άλλο τσιμέντο, εμπορικά κέντρα, μεγαθήρια "πολιτιστικών" χρήσεων και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ
  • Κανένα νέο κτίριο - διατήρηση μόνο των πέτρινων ιστορικών κτιρίων που υπάρχουν στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ
Διεκδικούμε:
  • Την άμεση μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων
  • Διαμόρφωση του συνόλου της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ σε ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Ένα πάρκο δημόσιο, ελεύθερο και προσβάσιμο σε κάθε ηλικία